El PCC xinès


(...) el comitè central del Partir ha emès un nou, exhaustiu i sever codi ètic per als seus funcionaris. L'objectiu és augmenta l’eficàcia de la lluita anticorrupció.
Amb aquest llistat de normes, les quals especifiquen un total de fins 52 pràctiques inacceptables. El PCCh intenta controlar i reduir la creixent corrupció entre els funcionaris, especialment en les administracions locals i zones més allunyades de la capital. (...)
(...) Entre aquestes mesures destaquen l'acceptar diners en efectiu, la compravenda d'accions o emprar influències per beneficiar als familiars. Se'ls prohibeix també abusar dels fons públics per interessos personals i participar en activitats comercials. (...)
Amb aquest no conjunt de regles, els dirigents xinesos pretenen controlar i reduir la corrupció (...). Una pràctica que no és estranya entre el governs locals a Xina, en especial en casos relacionats amb expropiacions de terres o desallotjaments de vivendes per lucratius negocis immobiliaris dels quals els corruptes en treuen importants beneficis.
El PCCh també pretén alliçonar als funcionaris per a que identifiquin obsequi amb suborn.
Isidre Ambrós, El PCCh aprueba un nuevo y severo código anticorrupción, La Vanguardia 25-02-2010.