L'illa Calero


L’Organitzación de Estados Americanos (OEA) va convocar el cancellers del continent el 7 de desembre per abordar la disputa entre Costa Rica i Nicaragua. (...) El 21 d’octubre, San José va acusar a Managua d’envair part de l’illa Calero, en el Carib, que els costa-riquenys consideren seva. Els nicaragüencs diuen que les seves tropes estan en territori sobirà combatint el narcotràfic.
E. Sabartés, La OES abordarà el conflicto entre Nicaragua y Costa Rica, La Vanguardia 20-11-2010.


El Govern fa cas omís a la resolució de l’OEA, que insta a Nicaragua i a Costa Rica a retirar les seves forces, desplaçades fa un mes a la zona que disputen en el riu fronterer San Juan: la illa Calero.
E.S., El conflicto entre Nicaragua y Costa Rica se enroca, La Vanguardia 15-11-2010.


El plet fronterer entre Nicaragua i Costa Rica puja de to i esquitxa a la regió. Després de reiterar que les seves tropes no abandonaran la zona en litigi, el president nicaragüenc, Daniel Ortega, va acusar “d’estar infestats de narcotraficants” als països que van votar a favor de la resolució de l’Organització d’Estats Americans (OEA) que commina al seu govern a retirar els soldats, reprendre el diàleg bilateral i avançar en la demarcació de la línia fronterera. “Quins serien els beneficiats amb aquesta exigència que fa Costa Rica que retirem l’exèrcit de la zona, que no està en confrontació? Són els narcotraficants”, va dir Ortega.
E. Sabartés, El litigio entre Costa Rica y Nicaragua salpica a la región, La Vanguardia 16-11-2010.