Corrupta exiliada i gran esdeveniment d’una boda


Expeditiva i humiliant mesura judicial
L’exili ha estat l’expeditiva i humiliant mesura judicial presa contra la presidenta del consell regional de Campania, Sandra Lonardo Mastella, acusada del darrer episodi de corrupció que sacseja Itàlia. Se l’aplicat l’anomenada “prohibició de morada”, la qual cosa significa que (...) no pot residir a Campania o en les províncies limítrofes (...).
Mastella i el seu marit, l’ex ministre de Justícia Clemente Mastella, són sospitosos de dirigir una xarxa de compravenda de favors, la clàssica plataforma de poder públic per satisfer interessos privats, producte d’una llarga tradició de cacics i clientelista. El nucli de l’escàndol van ser els centenars de llocs de treball públics ben remunerats, dependents de l’Agència Regional del Medi Ambient de Campania (Arpac), feu dels Mastella. Els treballs es concedien a dit, a “recomanats”, sense tenir en compte  els mèrits de les persones sinó els avantatges econòmics o electorals obtinguts pels polítics que els recomanaven.
Eusebio Val, Destierro político para el político corrupto, La Vanguardia 23-10-2009.

Presidents i ministres a la boda
Els diaris recordaven ahir que la boda de Pellegrino [primogènit de la parella Mastella] va ser un gran esdeveniment social i polític. Hi van acudir, com a convidats, Romano Prodi i ministres importants com D’Alema, Amato i Parisi.
Sospecha de conexión mafiosa, La Vanguardia 23-10-2009.