Corrupteles de parlamentaris britànics


Segurament és casualitat. Però en virtut d'una estranya geometria els parlamentaris britànics han rebut ordres de retornar 1'12 milions de lliures esterlines que van cobrar indegudament com despeses, i l'auditoria realitzada per arribar a aquesta conclusió ha costat 1'16 milions de lliures (...).
(...) un assumpte obscur que ha posat en qüestió la mateixa credibilitat del sistema polític, a més de la integritat de nombrosos individus. (...)
Els principals partits polítics estan interessats en que l'escàndol de les despeses no formi part de la campanya electoral de cara als comicis de primavera, ja que tots estan tacats i manquen d'autoritat per tirar la primera pedra. Tan el primer ministre Gordon Brown com el líder de l'oposició conservadora van passar càrrecs indeguts, i prefereixen fer córrer un espès vel.
D'un total de 752 parlamentaris i ex parlamentaris investigats, els auditors van determinar que 372 havien de retornar diners (...). En qualsevol cas, la normativa sobre les despeses que legítimament es poden reclamar és tan confusa que la comissió encarregada de dictaminar ha elaborat una sèrie de criteris retroactius (...).
(...) el gruix del que s'ha de retornar correspon als lloguers i hipoteques de les segones vivendes dels diputats o residents a Londres, que són la majoria. Una de les prebendes del càrrec és el retorn del cost d'una residència addicional a la capital, però molts van recórrer a tot tipus de subterfugis (...).
La major part del diners (...) ja ha estat retornat, i en alguns casos amb interessos. Així com hi ha diputats que no accepten les conclusions de l'auditoria, altres han pagat més del que els corresponia en un intent de recuperar la credibilitat davant dels seus votants.
Rafael Ramos, Los diputados británicos tienen que devolver más de un millón de euros, La Vanguardia 5-02-2010.