Clínica per als guerrillers ferits
En el barri perifèric d’Everglades són atesos els guerrillers antisandinistes ferits en els camps de batalla d’Amèrica Central. La clínica és mantinguda per la Fundación de Nicaragua, una organització amb fons del govern nord-americà.
Amb una població de 70.000 nicaragüencs, Miami és el cor de l’oposició antisandinista i cadascun dels grups de la “contra” manté una nodrida representació a la ciutat, amb l’esperança d’aconseguir part dels 100 milions de dòlars aprovats pel Congrés nord-americà pels rebels que s’oposen al règim de Managua. (...).
Joaquim Ibarz, Jóvenes aventureros comienzan en Miami su carrera de mercenarios, La Vanguardia 21-04-1987.
Miami: camp d'entrenament
Grups de mercenaris, que pertanyen a la “contra” nicaraguense i a l’oposició al règim dictatorial cubà, han convertit Miami en un perfecte camp d’entrenament. Gairebé un centenar de persones, en la seva majoria adolescents, realitzen setmanalment exercicis bèl·lics en la capital de Florida, més seduïts potser per les aventures de “Rambo” que per la política.
Les bandes de mercenaris freqüentment utilitzen les zones pantanoses de Florida per provar armes o per entrena reclutes en tàctiques guerrilleres.
La CIA vigila estretament aquests grups insurgents que, en la major part, són finançats per l’agència d’espionatge que té una important oficina a Miami. També el FBI té en aquesta ciutat una de les principals delegacions. El mateix amb l’agència pel control del narcotràfic (DEA) i les operacions del departament de Justícia contra el crim organitzat. (...).
Joaquim Ibarz, Jóvenes aventureros comienzan en Miami su carrera de mercenarios, La Vanguardia 21-04-1987.