Corrupció pública publicada


 El món polític de Mèxic s’ha vist sacsejat pel llibre d’un empresari [Derecho de réplica, de Carlos Ahumada] el qual exposa amb cruesa la corrupció d’ex presidents, governadors, alcaldes, diputats, senadors, dirigents de partits, televisions, enquestadors, homes de negoci i fins i tot un bisbe.
Tots semblen tallats per la mateixa tisora.(...)
Contratista de l’alcaldia de la capital des de feia més de quinze anys, Ahumada va fer veloçment una gran fortuna. La seva especialitat va ser subornar a dirigents municipals del Partido de la Revolución Democràtica (PRD), els quals després el van extorsionar. (...) L’alcalde [López Obrador] el va empresonar després que la cadena Televisa difongués vídeos escandalosos de René Bejarano, ex secretari de López Obrador i president del Parlament local, omplint-se literalment les butxaques con feixos de bitllets de l’empresari. (...).
El llibre és una crònica descarnada i detallada de la corrupció pública, del maridatge entre política i diner, entre al llei i la delinqüència. (...) Ahumada relata sense pudor, pàgina darrera pàgina “com dirigents de l’executiu, legislatiu i judicial sucumbeixen un darrera l’altre, sense importar l’ètica de les seves accions”.
Ahumada no és novel·lista ni ‘cuentista’. És un empresari corrupte i corruptor. El comentarista (...) formula una conclusió demolidora: “La derrota del PRI l’any 2000 no va acabar amb la corrupció, la va socialitzar, la va repartir per igual entre l’esquerra i la dreta”.
Joaquim Ibarz, Un empresario sacude México con un libro sobre la corrupción, La Vanguardia 25-05-2009. 


Inclús el president d’Iran ha d’anar a donar explicacions al Parlament per un cas de corrupció
El Parlament iranià va aprovar ahir cridar el president Mahmud Ahmadinejad perquè doni explicacions sobre un cas de corrupció econòmica.
Ahmadinejad serà el primer president que es veu obligat a declarar davant el Parlament (...). En una compareixença prèvia davant la Cambra, el seu ministre d’Economia  va ser declarat culpable d’un frau de gairebé dos milions d’euros, l’escàndol més important a la història recent de l’Iran.
Ap, Ahmandimejad obligat a testificar davant el Parlament, La Vanguardia 31-10-2011.